top of page

Apparatturn

Apparatturn er en kjempe spennende idrett, som krever blant annet styrke, balanse, koordinasjon og bevegelighet. I apparatturn får man en unik kontroll over kroppen, som gir et kjempegodt grunnlag for andre idretter også. 

Apparatturn er GØY, SPENNENDE, ALLSIDIG, UTFORDRENDE og ENGASJERENDE. 

 

Apparatturn deles inn etter kjønn; Turn Kvinner og Turn Menn. 

 

Turn Kvinner består av fire apparater: hopp, skranke, bom og frittstående. 

 

Turn Menn består av seks apparater: hoop, frittstående, bøylehest, skranke, svingstang og ringer. 

I apparatturn kan man konkurrere i mangekamp (alle apparater), lag eller enkelt apparater. 

Alle deltar på juleoppvisningen i desember og sommeravslutningen i mai/juni. Alle er velkommen til å delta på klubbmesterskapet (1 gang per år). 

 

Øvrige partier bidrar på dugnad under juleoppvisningen og sommeravslutningen og i ett salgsdugnad per semester .

IMG_2445.jpg

Turn for alle 11-14 år

For alle jenter og gutter som ønsker å drive med apparatturn. Ungene trener på grunnleggende basisferdigheter som bevegelighet, styrke og koordinasjon, og vil lære seg turnelementer. Her kan dere selv velge antall dager som er ønskelig. Du kan velge mellom en eller to ganger i uken.

Apparatturn jenter

For alle jenter som ønsker å starte med apparatturn. Apparatturn for jenter består av følgende apparater: bom, skranke, frittstående og hopp. Målsettingen for dette partiet er å legge et godt basisgrunnlag og å lære de grunnleggende turnelementene. Derfor jobber jentene også med styrke, koordinasjon og kondisjon ved siden av apparatene. Jentene blir delt opp i undergrupper basert på alderen (5-6 år, 7-8 år og 9-10 år). Her kan dere selv velge antall dager som er ønskelig. Det anbefales at 9-10 års gruppa trener to ganger i uka. 

IMG_6235.JPG

Apparatturn gutter

For alle gutter som ønsker å starte med apparatturn. Apparatturn for gutter består av følgende apparater: bøylehest, svingstang, ringer, frittstående, hopp og skranke. I denne gruppen lærer de det grunnleggende før de tar steget inn i apparatene. Guttene jobber også med styrke, koordinasjon og kondisjon. Guttene blir delt opp i undergrupper basert på alderen (6-7 år og 8-10 år). Her kan dere selv velge antall dager som er ønskelig med det anbefales at 8 -10 års gruppa trener to ganger i uka. 

Turn for voksne

Nytt tilbud våren 2024: 

Vi tilbyr nå turn for voksne.

Ønsker du å lære å turn? 

I turn får du trent hele kroppen. Velkommen til en allsidig trening. 

Onsdager: 20.00-22.00 

Sted: Holmen Turnhall

Timeplan 2024

Ønsker du å trene og lære mer om apparatturn? 

Ta kontakt med oss via epost: turninformasjon@askerturn.no 

bottom of page