top of page

Om Rytmisk Gymnastikk

Rytmisk Gymnastikk (RG) er kjent som verdens vakreste idrett. RG er en idrett som bruker fem ulike hånd-redskaper: tau, ring, ball, køller og vimpel. Idretten kombinerer de ulike redskapene med kroppselementer som sprang, piruetter, balanser og akrobatikk til musikk. Disse elementene koreograferes til et program. I RG kan vi gjøre program alene og sammen med andre. Program alene kaller vi "individuelt" og sammen kaller vi "duo eller trio" (to eller tre sammen) eller tropp (normalt 5 sammen).

I Rytmisk Gymnastikk lærer du mange gode egenskaper, som blant annet: Koordinasjon, god holdning, balanse, styrke, musikk forståelse, bevegelighet, rom-orientering.

Rytmisk gymnastikk er gøy, utfordrende, spennende og vakkert! I 1984 ble RG en del av det olympiske programmet. Kanskje du har sett den nydelige idretten på TV?

Idretten er organisert gjennom det internasjonale gymnastikk forbund (forkortet som FIG som står for: "Federation Internationale Gymnastique") og Norges Gymnastikk og Turnforbund (NGTF). Vi er også en del av Viken og Oslo Gymnastikk og Turn Krets.

 

Askers RG gruppe har vært på Norges-toppen i en årrekke og har en mengde norske mestere å vise til. Vi har plass til flere som har lyst til å drive med denne fantastiske idretten, for gøy og motorisk trening i første omgang og for større utfordringer og eventuelt konkurranseaktivitet senere.

IMG_4085.JPG

Våre partier

RG-Perler

Er partier for de yngste som trener i Askerhallens Ballettrom. Her har vi små treningsgrupper og et hyggelig miljø der barna får danse, prøve RG - apparater, turne, leke og utfolde seg til musikk.

RG-perler 3- 4 år: Mandager 17.00-17.40  

RG-perler 5 år: Mandager 17.50-18.30

 

IMG_2284.HEIC

RG- for alle

Et parti for nybegynnere som gir en lekbetont innføring i Rytmisk Gymnastikk. Her får barna prøve alle redskapene; tau – ring – ball – køller og vimpel, og gjennom glede og fellesskap utvikler vi motoriske og fysiske ferdigheter.

RG for alle 1. klasse: Tirsdag kl. 17.00-17.45 Askerhallen

RG for alle 2-4. klasse: Tirsdag kl. 17.45-18.30 Askerhallen

Rytmisk Gymnastikk og showdans

Etter moderne musikk får barna lære enkle morsomme dansekoreografier som etter hvert kan vises i våre show og oppvisninger. I noen av koreografiene har vi med oss RG-apparater.Vi gir barna bevegelsesglede, og utfordringer gjennom glede og fellesskap.

Vi har partier på Billingstad skole og på Borgen skole. 

Mandager:

Billingstad skole 1.klasse 17.00-17.45 

Billingstad skole 2-3.klasse 17.45-18.30 

Billingstad skole 4-5. klasse 18.30-19.30

Onsdager: 

Borgen skole 1-4.klasse 18.00-18.45

Rytmisk Gymnastikk, Akrobatikk og dans

Er partiet for barn i småskolealder som gir enkel motorisk trening, der vi har en oppvarmingsdel med enkle gymnastikk øvinger som gir god holdning og utvikler generell kroppskontroll.

Hoveddelen består av aktiviteter med småapparater og akrobatikk.

 

Timene avsluttes med en enkel dansedel der barna får lære enkle koreografier.

Torsdager (Askerhallen):

18.00-19.00: 2-3.klasse

19.00-20.00: 4-5.klasse

Mini-rekrutt 2 ganger i uken

Er partiet for de som ønsker å lære litt mer i idretten Rytmisk Gymnastikk ved å trene 2 ganger pr uke. Mini-rekruttene trener i Askerhallen tirsdager og på Borgen skole onsdager. Her får barna lære enkle program til musikk og de får lære triks med tau – ring – ball – køller og vimpel. Vi koreograferer også program som jentene utfører sammen i tropp. Mini-rekruttene får også muligheter til å delta i små oppvisningskonkurranser, både internt i klubben og i kretsen. De får også delta på vårt store årlige arrangement Glade RG-dager.

Tirsdager: 18.30-20.00 i Askerhallen

Onsdager: 18.30-20.00 på Borgen skole

Ønsker du å trene og lære mer om Rytmisk Gymnastikk? 

Vi har en stor og aktiv konkurransegruppe i Rytmisk Gymnastikk. Er du interessert i å drive med konkurranser, og utvikle deg som gymnast, ta kontakt med hovedtrener.

Bente Bjanes: rgbente1@gmail.com

Eller kontakt vår informasjons- epostadresse: rginformasjon@askerturn.no

Timeplan 2024

IMG_2719.jpg

Har du spørsmål om våre partier? 

Send en epost til: rginformasjon@askerturn.no

IMG_2922.JPG
bottom of page